Hulpmiddelen en workshops ‘Begrijpelijke formulieren’

We ontwikkelden de Formulierenwaaier, workshops en andere hulpmiddelen voor iedereen die betrokken is bij het maken van formulieren: beslissers, projectmanagers, materiedeskundigen, communicatiemedewerkers, ontwerpers, programmeurs.  Deze veelzijdige opdracht was onderdeel van het project Begrijpelijke Formulieren van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Eén project, één doel

Formulieren verbeteren? Maak er een project van! Formulieren dienen vaak meerdere belangen. Vanuit de inhoud. De vorm. Verwerking. Efficiency enzovoort. Allemaal belangrijk, maar soms strijdig. Hoe krijg je alle neuzen dezelfde kant op? Pak de klus projectmatig aan, met aandacht voor het ontwikkelproces. En voor communicatie. Met één gezamenlijk doel: begrijpelijke formulieren.

Hulpmiddelen voor formulierenmakers

We maakten de Formulierenwaaier ook digitaal beschikbaar op de website Begrijpelijke Formulieren. Hier vind je ook de voorbeeldformulieren die we ontwikkelden, reviews die we schreven en een aantal artikelen en filmpjes van onze hand.

Workshops

We ontwikkelden een methodiek en gaven vele 1- of 2 daagse workshops bij gemeenten in huis, of met open inschrijving voor ambtenaren uit alle geledingen van de Nederlandse overheid / uitvoeringsorganisaties.

 

2008 – 2011

Klant: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties