• Werk
  • ministerie van bzk, programma inrichting verkiezingsproces

nieuwe stembiljetten ontwerpen en testen

opdrachtgever ministerie van bzk, programma inrichting verkiezingsproces
opdracht ontwerpen en testen van stembiljetten
periode 2012 - 2016

firMM ontwierp en testte drie varianten voor papieren stembiljetten die elektronisch kunnen worden geteld. De ontworpen stembiljetten en de resultaten van de tests zijn vastgelegd in een rapport bestemd voor de Tweede Kamer. Het rapport is hier te downloaden.

In een vervolgtraject met het ministerie van BZK verzorgde firMM de doorontwikkeling van één van de ontwerpen voor het stembiljet. Het concept stembiljet werd geperfectioneerd, en firMM ontwikkelde er hulpmiddelen bij voor blinden en slechtzienden alsmede digitale en papieren voorlichtingsmiddelen. Alle ontwerpen werden zorgvuldig getest, waarbij firMM verantwoordelijk was voor de organisatie, uitvoering en rapportage van de testen. Het rapport is hier te downloaden.

communicatie over ‘begrijpelijke taal’-onderzoek

Welke factoren beïnvloeden de begrijpelijkheid van communicatie? Op die vraag richt het programma Begrijpelijke taal van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) zich met negen onderzoeken. firMM verzorgt de communicatie over het programma. Lees de nieuwsbrieven

nieuwe stembiljetten ontwerpen en testen

firMM ontwierp en testte drie varianten voor papieren stembiljetten die elektronisch kunnen worden geteld. De ontworpen stembiljetten en de resultaten van de tests zijn vastgelegd in een rapport bestemd voor de Tweede Kamer. In een vervolgtraject werkte firMM één van de ontwerpen verder uit en ontwikkelde er diverse hulpmiddelen bij.

online het donorregister raadplegen

firMM maakte de online applicatie ‘Donorregister raadplegen’ gebruiksvriendelijk. Wanneer zich een mogelijke donor aandient, kan het ziekenhuis met deze applicatie snel en zorgvuldig nagaan of er een wilsbeschikking aanwezig is in het donorregister. Zo gaat weinig kostbare tijd verloren.