in onze creatieve workshops leert u informatie analyseren, structureren en managen vanuit klantperspectief. of u maakt kennis met moderne technieken om zelf informatieservices te ontwerpen, te schrijven en te testen.

  • training
  • Persona’s creëren

Persona’s creëren

Wie zijn uw klanten? Wat doen ze? Hoe beleven ze uw diensten of communicatie? Wat zouden ze graag beter zien? Hoe zou je ze beter kunnen benaderen? Door persona’s te ontwikkelen krijgt uw doelgroep een naam, een gezicht en gaat echt leven. U zet persona’s in op strategisch niveau binnen uw organisatie, maar ook heel praktisch. Persona’s zijn het ultieme hulpmiddel voor wie daadwerkelijk vanuit de gebruiker wil opereren of communiceren.

wat u leert

Met verschillende methodes gaat u aan de slag om persona’s voor uw organisatie te ontdekken. U inventariseert en analyseert doelgroepinformatie. U segmenteert de doelgroep en leidt voor ieder segment een persona af. Vervolgens brengt u de persona’s tot leven en werkt ze visueel uit.

het zijn net ‘echte’ mensen!

voor wie?

Ontwerpers, tekstschrijvers, communicatieadviseurs,  projectmanagers en beleidsmakers die producten en diensten willen ontwerpen die hun klant op het lijf geschreven zijn.

inhoud

- inventarisatie van doelgroepinformatie (vooraf verzameld)
- brainstorm op basis van doelgroepinformatie
- doelgroep segmenteren en persona’s afleiden

- creatieve sessie: persona’s schetsen

- visuele uitwerking per persona op één pagina

trainers

Judith Mulder
Francien Malecki

Aanmelden en meer informatie

Judith Mulder
+31 6 2906 0688
.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

communicatie over ‘begrijpelijke taal’-onderzoek

Welke factoren beïnvloeden de begrijpelijkheid van communicatie? Op die vraag richt het programma Begrijpelijke taal van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) zich met negen onderzoeken. firMM verzorgt de communicatie over het programma. Lees de nieuwsbrieven

nieuwe stembiljetten ontwerpen en testen

firMM ontwierp en testte drie varianten voor papieren stembiljetten die elektronisch kunnen worden geteld. De ontworpen stembiljetten en de resultaten van de tests zijn vastgelegd in een rapport bestemd voor de Tweede Kamer. In een vervolgtraject werkte firMM één van de ontwerpen verder uit en ontwikkelde er diverse hulpmiddelen bij.

online het donorregister raadplegen

firMM maakte de online applicatie ‘Donorregister raadplegen’ gebruiksvriendelijk. Wanneer zich een mogelijke donor aandient, kan het ziekenhuis met deze applicatie snel en zorgvuldig nagaan of er een wilsbeschikking aanwezig is in het donorregister. Zo gaat weinig kostbare tijd verloren.