in onze creatieve workshops leert u informatie analyseren, structureren en managen vanuit klantperspectief. of u maakt kennis met moderne technieken om zelf informatieservices te ontwerpen, te schrijven en te testen.

  • training
  • Formulieren ontwikkelen

Formulieren ontwikkelen

Een begrijpelijk formulier – digitaal of op papier –
ontwikkel je in 5 stappen: plannen, ontwerpen, testen,
implementeren en evalueren. Wilt u meer inzicht in het
ontwikkelproces van formulieren? In deze workshop maakt
u kennis met alle activiteiten die daarbij komen kijken.

wat u leert

Na deze 1- of 2-daagse workshop weet u hoe u de gebruikers kunt betrekken in het ontwikkelproces. U kent de belangrijkste basisprincipes voor het analyseren, structureren, schrijven en vormgeven van formulieren. En u kunt zelf een kleinschalig gebruikers-onderzoek opzetten en uitvoeren. Maar vooral: u kijkt anders naar uw formulieren. Misschien bent u er zelfs van gaan houden!

honderden deelnemers aan deze workshop gingen u voor;
met veel enthousiasme!

voor wie?

Deze workshop is bestemd voor iedereen die op een of andere manier betrokken is bij het maken, ontwerpen of schrijven van formulieren: communicatieadviseurs, beleids-medewerkers, document- en contentmanagers, interactie- en informatieontwerpers, webmasters, projectleiders.

inhoud

- zelf uw doelgroep in beeld brengen met persona’s
- informatiesoorten leren herkennen
- informatie ordenen en structureren
- hoe tekst kan helpen een formulier begrijpelijk te maken
- vormgeving beoordelen
- een formulier testen met gebruikers

trainers

Judith Mulder
Francien Malecki

Aanmelden en meer informatie

Judith Mulder
+31 6 2906 0688
.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

communicatie over ‘begrijpelijke taal’-onderzoek

Welke factoren beïnvloeden de begrijpelijkheid van communicatie? Op die vraag richt het programma Begrijpelijke taal van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) zich met negen onderzoeken. firMM verzorgt de communicatie over het programma. Lees de nieuwsbrieven

nieuwe stembiljetten ontwerpen en testen

firMM ontwierp en testte drie varianten voor papieren stembiljetten die elektronisch kunnen worden geteld. De ontworpen stembiljetten en de resultaten van de tests zijn vastgelegd in een rapport bestemd voor de Tweede Kamer. In een vervolgtraject werkte firMM één van de ontwerpen verder uit en ontwikkelde er diverse hulpmiddelen bij.

online het donorregister raadplegen

firMM maakte de online applicatie ‘Donorregister raadplegen’ gebruiksvriendelijk. Wanneer zich een mogelijke donor aandient, kan het ziekenhuis met deze applicatie snel en zorgvuldig nagaan of er een wilsbeschikking aanwezig is in het donorregister. Zo gaat weinig kostbare tijd verloren.