in onze creatieve workshops leert u informatie analyseren, structureren en managen vanuit klantperspectief. of u maakt kennis met moderne technieken om zelf informatieservices te ontwerpen, te schrijven en te testen.

  • training
  • brieven schrijven

brieven schrijven

Schrijft u regelmatig brieven of e-mails aan klanten? Of stuurt u een team aan waarin mensen regelmatig brieven of e-mails schrijven? En wilt u graag de kwaliteit van deze teksten verbeteren? Dan is dit de workshop die u zoekt!

wat u leert

In deze workshop leert u in één dag hoe u klantgerichte en prettig leesbare brieven en e-mails schrijft. De volledige training is gebaseerd op teksten uit uw eigen organisatie. Zo ziet u direct hoe de tips en tricks uit deze training voor u van toepassing zijn. U gaat tijdens de training continu zelf aan de slag. Zo krijgt u de nieuwe schrijfstijl direct in de vingers.

veel vakkennis en veel praktijk-voorbeelden, duidelijk en heel boeiend!

voor wie?

Deze workshop is bestemd voor iedereen die brieven of
e-mails aan klanten schrijft. U kunt daarbij onder meer
denken aan schrijvers van:
- klachtenbrieven
- complexe juridische brieven
- brieven of e-mails van een klantcontactcentrum (kcc)
- HRM-brieven
- brieven rondom incassotrajecten

inhoud

- kennismaking met de nieuwe schrijfstijl
- inleidingen van een brief of e-mail
- scanbare tussenkoppen
- opbouw van alinea’s
- schrijfstijl
- service

trainer

Ivo d’Haens

Aanmelden en meer informatie

Judith Mulder
+31 6 2906 0688
.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

communicatie over ‘begrijpelijke taal’-onderzoek

Welke factoren beïnvloeden de begrijpelijkheid van communicatie? Op die vraag richt het programma Begrijpelijke taal van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) zich met negen onderzoeken. firMM verzorgt de communicatie over het programma. Lees de nieuwsbrieven

nieuwe stembiljetten ontwerpen en testen

firMM ontwierp en testte drie varianten voor papieren stembiljetten die elektronisch kunnen worden geteld. De ontworpen stembiljetten en de resultaten van de tests zijn vastgelegd in een rapport bestemd voor de Tweede Kamer. In een vervolgtraject werkte firMM één van de ontwerpen verder uit en ontwikkelde er diverse hulpmiddelen bij.

online het donorregister raadplegen

firMM maakte de online applicatie ‘Donorregister raadplegen’ gebruiksvriendelijk. Wanneer zich een mogelijke donor aandient, kan het ziekenhuis met deze applicatie snel en zorgvuldig nagaan of er een wilsbeschikking aanwezig is in het donorregister. Zo gaat weinig kostbare tijd verloren.