in onze creatieve workshops leert u informatie analyseren, structureren en managen vanuit klantperspectief. of u maakt kennis met moderne technieken om zelf informatieservices te ontwerpen, te schrijven en te testen.

  • training
  • Een gebruikerstest uitvoeren

Een gebruikerstest uitvoeren

U stelt de klant centraal in uw ontwerpproces. Maar werkt uw product inderdaad zoals u hoopt? Een eenvoudige gebruikerstest levert u een schat aan informatie. Leg uw concept aan de doelgroep voor voordat het in gebruik genomen wordt. Zelf een gebruikerstest opzetten en uitvoeren: hoe doe je dat?

wat u leert

Enkele beproefde testmethoden passeren kort de revue. In een creatieve opdracht ervaart u zelf hoe een gebruikerstest snel en veel informatie oplevert. Knelpunten in het testdocument worden duidelijk. Maar vooral krijgt u een grote hoeveelheid ideeën om uw document te verbeteren. U leert systematisch een hardopwerktest op te zetten, uit te voeren en de resultaten te verwerken.

moderne en speelse technieken geven nieuwe en verrassende gezichtspunten!

voor wie?

Ontwerpers, tekstschrijvers, communicatieadviseurs,  projectleiders en managers die hun producten en diensten optimaal willen afstemmen op de werkwijze, verwachtingen en wensen van hun klanten.

inhoud

- methode, technieken en werkwijze

- voorbereiden van de test: prototype, situatieschetsen, proefpersonen

- uitvoeren van de test: instrueren, observeren, scoren, een nagesprek voeren

- resultaten verzamelen en verbeterpunten vaststellen

- hoe verder? reviseren met de testresultaten

trainer

Judith Mulder

Aanmelden en meer informatie

Judith Mulder
+31 6 2906 0688
.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

communicatie over ‘begrijpelijke taal’-onderzoek

Welke factoren beïnvloeden de begrijpelijkheid van communicatie? Op die vraag richt het programma Begrijpelijke taal van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) zich met negen onderzoeken. firMM verzorgt de communicatie over het programma. Lees de nieuwsbrieven

nieuwe stembiljetten ontwerpen en testen

firMM ontwierp en testte drie varianten voor papieren stembiljetten die elektronisch kunnen worden geteld. De ontworpen stembiljetten en de resultaten van de tests zijn vastgelegd in een rapport bestemd voor de Tweede Kamer. In een vervolgtraject werkte firMM één van de ontwerpen verder uit en ontwikkelde er diverse hulpmiddelen bij.

online het donorregister raadplegen

firMM maakte de online applicatie ‘Donorregister raadplegen’ gebruiksvriendelijk. Wanneer zich een mogelijke donor aandient, kan het ziekenhuis met deze applicatie snel en zorgvuldig nagaan of er een wilsbeschikking aanwezig is in het donorregister. Zo gaat weinig kostbare tijd verloren.