in onze creatieve workshops leert u informatie analyseren, structureren en managen vanuit klantperspectief. of u maakt kennis met moderne technieken om zelf informatieservices te ontwerpen, te schrijven en te testen.

  • training
  • schrijven voor formulieren

schrijven voor formulieren

Schrijft u teksten voor formulieren? Of maakt u deel uit van een team dat formulieren ontwikkelt? In deze training leert u de belangrijkste vuistregels voor het schrijven van teksten voor formulieren.

wat u leert

Leer in één dag hoe u begrijpelijke en klantgerichte formulierteksten schrijft. U oefent met het schrijven van eenduidige, precieze vragen, en korte, krachtige toelichtingen voor uw eigen formulieren. U leert de informatie ordenen en de structuur verhelderen. U leert verschillende soorten toelichting en instructies van elkaar onderscheiden.

leer teksten schrijven die uw klant echt helpen!

voor wie?

Beleidsmedewerkers, juristen, tekstschrijvers, communicatieadviseurs,  ontwerpers en projectmanagers die klantgerichte formulieren willen maken.

inhoud

  • voorbereiding: doel, doelgroep, context van het formulier
  • informatie ordenen: een logische volgorde aanbrengen
  • de structuur verhelderen: kopjes en visuele hulpmiddelen
  • de vraagstelling: valkuilen vermijden en de juiste vraagvorm kiezen
  • instructief én aantrekkelijk schrijven

trainer

Judith Mulder

Aanmelden en meer informatie

Judith Mulder
+31 6 2906 0688
.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

communicatie over ‘begrijpelijke taal’-onderzoek

Welke factoren beïnvloeden de begrijpelijkheid van communicatie? Op die vraag richt het programma Begrijpelijke taal van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) zich met negen onderzoeken. firMM verzorgt de communicatie over het programma. Lees de nieuwsbrieven

nieuwe stembiljetten ontwerpen en testen

firMM ontwierp en testte drie varianten voor papieren stembiljetten die elektronisch kunnen worden geteld. De ontworpen stembiljetten en de resultaten van de tests zijn vastgelegd in een rapport bestemd voor de Tweede Kamer. In een vervolgtraject werkte firMM één van de ontwerpen verder uit en ontwikkelde er diverse hulpmiddelen bij.

online het donorregister raadplegen

firMM maakte de online applicatie ‘Donorregister raadplegen’ gebruiksvriendelijk. Wanneer zich een mogelijke donor aandient, kan het ziekenhuis met deze applicatie snel en zorgvuldig nagaan of er een wilsbeschikking aanwezig is in het donorregister. Zo gaat weinig kostbare tijd verloren.